Textiel raakt je ziel!

Dat is het motto van textielkunstenares Ellen van Os. Zijn noemt zichzelf ook wel ‘Herinneringsspecialist’.
“Stof vind ik oneindig inspirerend om mee te werken. De verschillende lagen over elkaar heen, de textuur, de kleurschakeringen in de weefsels, de draden, alles doet mee,” aldus Ellen.

Ellen bouwt, boetseert en schildert met verschillende soorten stoffen. Laag voor laag, draad voor draad. Ze bewerkt de stoffen in verschillende technieken en verbind ze met elkaar. Daardoor ontstaat een gelaagdheid, een diepte die niet te vangen is op een foto.

Herinneringskunst
Ellen maakt textielkunstwerken in opdracht. Ze gebruikt daarvoor ‘resten van het verleden’. Zoals kleding, sieraden, brieven, documenten, tekeningen en wat al niet meer. Gecombineerd met stof komen de herinneringen tot leven en geven ruimte aan vreugde en verdriet.
Ellen: “Het vastleggen van herinneringen aan je verleden, aan een speciaal moment, aan een persoon of plaats, het is zo bijzonder om daar een kunstwerk van te maken”.

In opdracht van Ellen maakte ik – samen met Dick van den Berg – dit portret van haar. We filmden Ellen in haar (tijdelijke) studio en expositieruimte Het Werkpaard in Amsterdam.

Meer weten over Ellen’s Kunstwerken: ga naar www.ellenvanos.nl
Meer weten over het laten maken van een persoonlijk portret: ingeguffens.nl

Regie – Inge Guffens
Camera – Dick van den Berg
Montage – Inge Guffens en Dick van den berg

Vorm

Films in opdracht/ Promofilm

Skills

concept, regie, montage, vrije productie, editor, meercamera registratie