skip to Main Content

Slide stop movie play movie info movie

Levensportret – een leven in film

Levensportret is een filmportret waarin de hoofdpersoon de balans van zijn leven opmaakt en persoonlijke levenservaringen deelt op film als herinnering voor later.

Een persoonlijke reis

“Verhalen van mensen en hun drijfveren interesseren mij. Iedereen draagt die persoonlijke verhalen met zich mee. Verhalen die ontroeren, verrassen en persoonlijke herinneringen die wel – en soms ook niet – worden uitgesproken in het dagelijks leven. Als filmmaker word ik blij als ik mag helpen bij het vastleggen van die herinneringen op film.

Ik neem mensen mee langs bijzondere levensgebeurtenissen. We kunnen onder andere praten over jeugdervaringen, de (eerste) liefde, het huwelijk, (klein)kinderen, hobby’s of passies, ziekte, de carrière en over hoe het voelt om ouder te worden, of juist niet.  Kortom: een reflectie op een leven met anekdotes en wijze levenslessen. Een mooi historisch document voor later.

Luisteren & verbinden

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat ik mag luisteren naar mensen en hun ervaringen. Telkens weer ontdek ik hoe bijzonder het is als mensen zich durven openstellen en er een vertrouwensband ontstaat. Mensen voelen zich veilig om hun verhaal met mij te delen. Ik krijg vaak terug dat ik het beste in de mens naar boven haal en dat dat resulteert in een geweldige film. Dat wederzijds respect maakt dat elk levensportret een pareltje wordt waar mensen en hun familieleden zich in herkennen. Daar word ik blij van, dat is mijn vak, dat is mijn passie.

Tijdens de opnames voor het levensportret van mijn schoonvader hebben wij Inge ervaren als een zeer vakkundige regisseur en filmmaker. Niets was haar teveel om tot een geweldig eindresultaat te komen. Het is een prachtig en waardevol document geworden waar generaties nog lang plezier aan gaan beleven.”

Voor wie

Een levensportret is voor iedereen van alle leeftijden. Wellicht kijk je terug op een mooi leven en wil je dat leven op film delen. Vaak ook willen kinderen het verhaal van hun ouders laten vastleggen, nu dat nog kan. Maar het kan ook zijn dat je weet dat jouw leven vroegtijdig beëindigd. Ook dan kan een levensportret een mooie tastbare herinnering zijn.

Wil je meer weten wat een levensportret voor jou kan betekenen? Vraag me om specifieke uitleg via hallo@ingeguffens.nl

Of volg mij via:

 

 

Ik ben aangesloten bij de

Back To Top