Opdrachtfilms

Levensportret

Hoe mooi is het als je bij leven een testament van je leven kunt laten maken in ‘De film van je leven’. Zo’n levensportret vertelt een persoonlijk levensverhaal over TOEN, van grote waarde voor NU en LATER. De film wordt gebouwd uit interviews met de hoofdpersoon in kwestie, aangevuld met foto’s en filmpjes uit ‘de oude doos’ of met scènes uit het dagelijkse leven van bijvoorbeeld werk of hobby’s. Alle elementen samen vormen een prachtig document waar generaties lang nog plezier van hebben.

Een persoonlijke reis

Verhalen van mensen en hun drijfveren interesseren mij. Iedereen draagt die persoonlijke verhalen met zich mee. Verhalen en herinneringen die wel – en soms ook niet – worden uitgesproken in het dagelijks leven. Als filmmaker word ik blij als ik mag helpen bij het vastleggen daarvan; de film van je leven.

Ik neem mensen mee langs bijzondere levensgebeurtenissen. We kunnen onder andere praten over jeugdervaringen, de (eerste) liefde, het huwelijk, (klein)kinderen, hobby’s of passies, ziekte, de carrière en over hoe het voelt om ouder te worden, of juist niet.  Kortom: een reflectie op een leven met anekdotes en wijze levenslessen. Een mooi historisch document voor nu én later. Samen bepalen we de onderwerpen.

Levensportret Inge Guffens
Inge in gesprek met hoofdpersoon

Luisteren & verbinden

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat ik mag luisteren naar mensen en hun ervaringen. Telkens weer ontdek ik hoe bijzonder het is als mensen zich durven openstellen en er een vertrouwensband ontstaat. Mensen voelen zich veilig om hun verhaal met mij te delen. Ik krijg vaak terug dat ik het beste in de mens naar boven haal en dat dat resulteert in een geweldige film. Dat wederzijds respect maakt dat elk levensportret een pareltje wordt waar mensen en hun familieleden zich in herkennen. Daar word ik blij van, dat is mijn vak, dat is mijn passie.”

Voor wie

Een levensportret is voor iedereen van alle leeftijden. Wellicht kijkt u terug op een mooi leven en wilt u dat leven op film delen. Vaak ook willen kinderen het verhaal van hun ouders laten vastleggen, nu dat nog kan. Maar het kan ook zijn dat uw leven vroegtijdig eindigt. Ook dan kan een levensportret een mooi tastbaar document zijn.
Meer weten wat een levensportret voor u kan betekenen? Vraag me om specifieke uitleg via hallo@ingeguffens.nl.

 

 

Podcast 'De Herinneringsspecialist'

Beluister de Podcast waarin ik vertel over mijn werk als herinneringsspecialist en hoe ik daarin te werk ga.

Of volg mij via:

Veelgestelde vragen over Levensportret
de film van je leven

Veel antwoorden worden al hieronder weergegeven. Heeft u nog andere vragen? Bel of mail mij gerust.

Een levensportret een persoonlijke documentaire over uw leven. Het is een professioneel gefilmd interview waar uw kinderen, (achter)kleinkinderen of vrienden nog lang plezier aan beleven. (Juist als u er niet meer bent.)

Het interview wordt aangevuld met foto’s of filmbeelden uit uw privé-archief. Of extra scenes van bijvoorbeeld uw hobby, werk of kleine momenten uit uw dagelijks leven.