skip to Main Content

Levensportret – een leven in film

Levensportret is een filmportret waarin de hoofdpersoon de balans van zijn leven opmaakt en persoonlijke herinneringen deelt op film als herinnering voor later.

“Verhalen van mensen en hun drijfveren interesseren mij. Iedereen draagt die persoonlijke verhalen met zich mee. Verhalen die ontroeren, verrassen en persoonlijke herinneringen die wel – en soms ook niet – worden uitgesproken in het dagelijks leven. Als filmmaker word ik blij als ik mag helpen bij het vastleggen van die herinneringen op film.

Ik neem mensen mee langs bijzondere levensgebeurtenissen. We praten onder andere over jeugdervaringen, de (eerste) liefde, het huwelijk, (klein)kinderen, hobby’s of passies, de carrière en over hoe het voelt om ouder te worden. Een reflectie op een leven met anekdotes en wijze levenslessen. Een mooi historisch document voor later.

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat ik mag luisteren naar mensen en hun ervaringen. Telkens weer ontdek ik hoe bijzonder het is als mensen zich durven openstellen en er een vertrouwensband ontstaat. Mensen voelen zich veilig om hun verhaal met mij te delen. Dat wederzijds respect maakt dat elk levensportret een pareltje wordt waar mensen en hun familieleden zich in herkennen. Daar word ik blij van, dat is mijn vak, dat is mijn passie.

De filmtrailer is een compilatie van diverse levensportretten waarbij ik toestemming heb van de hoofdpersonen uit de film om deze te laten zien.”

Wil je meer weten wat een levensportret voor jou kan betekenen? Vraag me om specifieke uitleg via hallo@ingeguffens.nl

Back To Top