Over Inge

Inge Guffens

Freelance regisseur / filmmaker

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als we dat delen begrijpen we elkaar beter en kunnen we van elkaar leren. Dát verhaal laat ik graag zien in een documentaire, een educatieve film of serie of door een informatieve film. Of het nu een verhaal van een persoon is, van een (zorg)organisatie of een (onderwijs)instelling. Ik ben Inge Guffens; filmmaker, journalist, regisseur en dagvoorzitter.

Als kind werd ik wel eens de ‘huis-tuin-en-keuken-psycholoog’ genoemd. Ik was altijd nieuwsgierig naar mensen en bleef maar vragen stellen. Omdat ik me makkelijk in de ander kon verplaatsen, voelde ik bepaalde zaken snel aan. Dat gevoel wilde ik toetsen aan de werkelijkheid. Ik wilde begrijpen.

Toen ik aan de opleiding tv-journalistiek begon, wist ik dat ik geen nieuwsjager was. Veel interessanter vond ik de positieve (nieuws)verhalen over wat er in de wereld gebeurt. Verhalen die de veerkracht en creativiteit van mensen laat zien. Zoals destijds de verhalen over de opbouw na de verwoestende tsunami in Azië. Die veerkracht van mensen raakt en inspireert mij als mens en film- en documentairemaker.

Ik ga ‘aan’ van verbinders, creatieve ondernemers, de veranderaars die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor een betere wereld. Ze hebben verhalen waar anderen iets aan kunnen hebben. Die aanzetten tot nadenken, die blikverruimend werken en anders zien en op een andere manier doen stimuleren. Ik geloof dat het vastleggen van deze positieve verhalen, aanzetten tot meer positiviteit in de samenleving. En daar worden we allemaal beter en blijer van.

Hoe ik werk

Mensen en hun verhaal op beeld tot hun recht te laten komen, dat is mijn specialisatie. Het is mijn prioriteit om een vertrouwensband creëren met de hoofdpersoon van het verhaal. Mensen voelen zich veilig en op hun gemak bij mij om hun verhaal te delen. Die oprechtheid van werken reflecteert in mijn werk. De mens en het doel van het verhaal staan altijd centraal voor mij. En het 'samen bouwen' aan een productie vind ik belangrijk. Want door samenwerking worden kleine dingen groot.

Ik verdiep me graag in mijn opdrachtgevers door goed te luisteren naar hun verhaal. Dit vertaal ik naar een originele filmproductie, documentaire of campagne. Elke productie of project is een nieuw avontuur waarbij ik op zoek ga naar het onderscheidende verhaal. Ik zet mijn creativiteit graag in voor verrassende ideeën.

Inge Guffens
Inge Guffens

Mijn motto een goed verhaal, gezien door de juiste mensen kan de wereld veranderen.

inge guffens dagvoorzitter presentator

Impact

Film gunt de kijker een blik achter de schermen in een wereld waar je zelf niet snel binnenkomt. Verhalen die werken als een spiegel of als blikopener voor de kijker. Ik zie film niet als een eindproduct maar wil dat een film een langer leven heeft en gebruikt wordt om een boodschap over te brengen voor zoveel mogelijk mensen. Want film zet aan tot denken, werkt als blikopener of kan worden ingezet als discussiestarter.

Ben jij op zoek naar de juiste regisseur voor een film of documentaire?  Ik ben gewend om onderdeel te zijn van een filmcrew en kan jouw film of documentaire daarnaast ook koppelen aan een impact campagne, voor meer spin-off .’

Meer weten hoe een film (en impactcampagne) voor jouw organisatie of netwerk het verschil kan maken? Vraag het me: hallo@ingeguffens.nl.