Opdrachtfilms

Documentaires

Freelance regisseur / filmmaker

Met documentaires stap je in een wereld - achter de voordeur van mensen - waar je normaal gesproken niet zomaar binnenstapt. Het zijn bijzondere verhalen, de werkelijkheid die ik wil onderzoeken en laten zien; het gaat daarbij om echte gebeurtenissen, activiteiten en gesprekken met authentieke mensen.

Het onderwerp maakt mij als maker nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid begint bij een goede research over het onderwerp en de hoofdpersonen.
Een documentaire maken doe je niet alleen. Dat doe ik met gedreven makers met passie voor hun vak.

Zorg voor Doy

Filmmakers Eva Zwart en Inge Guffens maakten de documentaire Zorg voor Doy.

In Zorg voor Doy verhuist de 80-jarige boerenzoon Doy Kemps, naar de schuur op zijn erf. Hij woont al zijn hele leven in de boerderij van zijn ouders. Dankzij een initiatief van achterneef Toon en diens partner Janne, kan Doy ook op zijn oude dag op zijn vertrouwde erf blijven wonen, maar dan wel in het ‘schob’, dat tot (mantel) zorgwoning wordt verbouwd. Het woonhuis van de boerderij wordt de nieuwe woning van Toon en Janne.

Maar: hoe laat je het huis waar je je leven lang al leeft los? Hoe schiet je na 80 jaar wortel op een nieuwe plek, al is die op je eigen erf? Hoe is het om andere mensen in jouw huis te zien wonen?

Dialoogsessies

De huidige problematiek op het gebied van nieuwe woonvormen, (mantel)zorg, de leefbaarheid van het platteland, medeburgerschap, de participatiemaatschappij, het zijn allemaal terugkerende onderwerpen in de dialoog tussen overheid, organisaties en bewoners.

Praat mee met ons over deze onderwerpen tijdens een dialoogsessie.

Zorg voor Doy | documentaire
Documentaire Zorg voor Doy