Levensportret – een leven in film

Belangrijke gebeurtenissen in ons leven kennen rituelen, zoals bij overlijden een afscheidsritueel. Het nodigt uit tot reflecteren op ons leven of dat van dierbaren. Liefst willen we dat leven mooi in beeld brengen, met een levensloop, anekdotes, foto’s en muziek. 

Een zeer persoonlijke dimensie is bewegend beeld; interviews met de persoon in kwestie, eventueel met familie of personen die een belangrijke rol hebben gespeeld, aangevuld met foto’s of filmpjes uit de ‘oude doos’. Zo’n levensportret vertelt een persoonlijk levensverhaal in de vorm van een film over TOEN, van grote waarde voor NU en LATER. En bij een afscheidsritueel kunnen delen uit zo’n levensportret prachtig worden gebruikt. Mijn naam is Inge Guffens en ik help u graag bij het vastleggen van uw bijzondere levensmomenten.

Een persoonlijke reis

“Verhalen van mensen en hun drijfveren interesseren mij. Iedereen draagt die persoonlijke verhalen met zich mee. Verhalen die ontroeren, verrassen en persoonlijke herinneringen die wel – en soms ook niet – worden uitgesproken in het dagelijks leven. Als filmmaker word ik blij als ik mag helpen bij het vastleggen van die herinneringen op film.

Ik neem mensen mee langs bijzondere levensgebeurtenissen. We kunnen onder andere praten over jeugdervaringen, de (eerste) liefde, het huwelijk, (klein)kinderen, hobby’s of passies, ziekte, de carrière en over hoe het voelt om ouder te worden, of juist niet.  Kortom: een reflectie op een leven met anekdotes en wijze levenslessen. Een mooi historisch document voor nu later. Samen bepalen we de onderwerpen.

Luisteren & verbinden

Wat mijn werk bijzonder maakt is dat ik mag luisteren naar mensen en hun ervaringen. Telkens weer ontdek ik hoe bijzonder het is als mensen zich durven openstellen en er een vertrouwensband ontstaat. Mensen voelen zich veilig om hun verhaal met mij te delen. Ik krijg vaak terug dat ik het beste in de mens naar boven haal en dat dat resulteert in een geweldige film. Dat wederzijds respect maakt dat elk levensportret een pareltje wordt waar mensen en hun familieleden zich in herkennen. Daar word ik blij van, dat is mijn vak, dat is mijn passie.

“ Tijdens de opnames voor het levensportret van mijn schoonvader hebben wij Inge ervaren als een zeer vakkundige regisseur en filmmaker. Niets was haar teveel om tot een geweldig eindresultaat te komen. Het is een prachtig en waardevol document geworden waar generaties nog lang plezier aan gaan beleven.”

Voor wie?

Een levensportret is voor iedereen van alle leeftijden. Wellicht kijkt u terug op een mooi leven en wilt u dat leven op film delen. Vaak ook willen kinderen het verhaal van hun ouders laten vastleggen, nu dat nog kan. Maar het kan ook zijn dat uw leven vroegtijdig eindigt. Ook dan kan een levensportret een mooi tastbaar document zijn.

Meer weten wat een levensportret voor u kan betekenen? Vraag me om specifieke uitleg via hallo@ingeguffens.nl”.

Of beluister de Podcast van De Herinneringsspecialist waarin ik vertel over mijn werk als herinneringsspecialist en hoe ik daarin te werk ga.

Vorm

Levensportret